BorgWagner îşi continuă expansiunea

Datorită dezvoltării pieţei autoturismelor diesel şi a creşterii numărului de comenzi pentru turbosuflante, BorgWarner a decis deschiderea unui nou centru de producţie. După înfiinţarea noii societăţi mixte SeohanWarner Turbo Systems, compania a construit o hală de producţie de 4800 mp. la Pyongtaek, în Corea de Sud. În următorii 5 ani, această fabrică va produce 2.000.000 de turbosuflante pe an pentru autoturismele fabricate în Asia.

În urma unei cercetari de durată dezvoltată în cadrul cooperarii dintre specialiştii în turbosuflante de la Kirchheimbolanden şi SeohanWarner Turbo Systems, s-a reuşit fabricarea primei turbosuflante cu geometrie variabilă şi comandă electronică, montată pe Hyundai de 3.0 litri, motor Diesel V6, putere maximă 176 KW la 3800 de rotaţii/minut. Comparând tehnologia cu actuatorul pneumatic, se constată că actuatorul electric pentru generaţia de turbosuflante BV50 are un control foarte precis al variaţiei unghiului paletelor. Controlul electronic al turbosuflantei utilizat pe motoarele Hyundai asigură o ardere eficientă a combustibilului, reduce emisiile poluante şi creşte confortul conducătorului auto.

Începând din anul 2008 SeohanWarner Turbo Systems va fabrica turbosuflante pentru Hyundai Grand Starex, Kia Sorento şi Kia Grand Carnival.

Recent, BorgWarner a anunțat alte investiţii în valoare de 85.000.000 EUR, destinate noilor fabrici din Polonia şi Mexic şi a unui nou centru în China.

Știrea a fost transmisă de GLOBAL MARKETING BorgWarner.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *