Holset - Producator mondial de turbosuflante

Principalul partener Turbo Center este unul din marii producatori mondiali de turbine Holset pentru autovehicule comerciale, utilaje pentru constructii si alte aplicatii in domeniul motoarelor mari.

Principalul partener Turbo Center este unul din marii producatori mondiali de turbine Holset pentru autovehicule comerciale, utilaje pentru constructii si alte aplicatii in domeniul motoarelor mari. Pana in anul 2006, turbosuflantele au fost produse sub firma denumita HOLSET, care a fost preluata de compania Cummins Turbo Technologies, mentinand insa in portofoliu brandul Holset.

Firma are sediul in USA si fabrici in Anglia si America. In urma cercetarilor efectuate in anul 2000, compania Cummins a inceput productia de turbosuflante Holset cu geometrie variabila cu comanda pneumatica si mai nou cu comanda electrica. Acest produs a propulsat firma in fruntea producatorilor de turbosuflante cu geometrie variabila pentru autovehicule comerciale.

In prezent datorita cereriilor mari de turbosuflante pe piata auto, compania si-a extins capacitatile de productie prin investitii noi in India si China, prin care urmareste satisfacerea in intregime a nevoilor pietii. Instruirea personalului Turbo Center de catre compania Cummins privind exploatarea si intretinerea de turbine Holset urmareste sa asigure continuitate si dinamism intregii afaceri.

Turbosuflantele Holset echipeaza motoarele de pe autovehicolele comerciale, Cummins, Daf, Iveco, Man, Mercedes, Renault, Raba, Roman, Scania, Volvo, utilaje agricole, utilaje pentru constructii etc.

Borg Warner - Traditie in productia de turbosuflante

In anul 1997 compania Turbo Center a inceput relatiile de afaceri cu BorgWarner Turbo Systems devenind distribuitor autorizat pentru Romania.

Parte integranta a marelui concern american BorgWarner (producator de componente auto) compania BorgWarner Systems si-a extins activitatea si in domeniul turbosuflantelor auto, achizitionand doi importanti producatori din Europa: KKK din Germania si SCHWITZER din Anglia.

Infiintata de fratii Kuhle, Kopp&Kausch in urma cu mai mult de 200 ani in Frankenthal, KKK este una din firmele cu traditie in domeniu. Din 1905 firma a inceput sa fabrice compresoare centrifugale iar din 1916 turbine mici. Acumuland experienta in multe domenii, in 1951 a inceput si productia specializata de turbine Borg Warner.

In urma numarului mare de comenzi, care nu mai puteau fi finalizate de centrul de productie, compania a demarat in 1960 un program de investitii in vederea construirii in Kirchheimbolanden, a unei noi capacitati de productie pentru turbosuflante Borg Warner. Noua locatie putea produce peste 1.000.000 de unitati pe an.

Datorita cererii mari de pe piata, firma s-a dezvoltat la nivel international, amplasand noi locatii de productie in Ungaria si China.

In anul 1997 compania Turbo Center a inceput relatiile de afaceri cu BorgWarner Turbo Systems devenind distribuitor autorizat pentru Romania. In anul 2007 Borg Warner TurboSystems a organizat in Bulgaria cea de-a 2-a intalnire a distribuitorilor din Europa de Est, la care a participat si Turbo Center.

Honeywell Garrett

Corporatia Garrett, infiintata in anul 1936 de J.C. Cliff Garrett, iar pana astazi produce turbine de cea mai inalta calitate.

Corporatia Garrett, infiintata in anul 1936 de J.C. Cliff Garrett, a furnizat lichidul de racire pentru sistemul de alimentare cu aer pentru bombardierul B-17, situat in istoria evolutiei automobilelor intre turbosuflanta General Electric si motorul lui Pratt si Whitney. Intre sfarsitul anilor 1940 si inceputul anilor 1950, Garrett s-a dedicat intens crearii motoarelor mici pe benzina, cu turbine Garett de la 10 la 90 CP, dupa care inginerii companiei au dezvoltat tehnologii pentru turnarea carcaselor din fonta pentru turbine radiale cu admisie de aer si compresoare centrifuge.

In 27 septembrie 1954, Cliff Garrett a decis separea fabricatiei de turbosuflante Garett de cea a turbinelor cu gaze, datorita oportunitatilor comerciale oferite de piata motoarelor diesel. Acesta a fost inceputul noii divizii industriale pentru cercetare aviatica, care mai tarziu va fi denumita Garrett Automotive. La sfarsitul anului 1985 Signal Companies, corporatia mama a Garrett Automotive, a fuzionat cu Allied Corporation, noua companie rezultata, AlliedSignal, avand 3 divizii de activitate: AlliedSignal Automotive, AlliedSignal Aerospace si AlliedSignal Engineering Materials.

Produsele Garrett, Bendix, Autolite si Fram au fost cuprinse intr-un singur grup, AlliedSignal Automotive, acesta fiind unul din cei mai mai mari furnizori independenti din industria constructoare de masini. In anul 1986 Allied Signal a achizitionat Roto-Master, companie producatoare de piese de schimb pentru turbosuflante.

Pe langa cele 3 companii cu obiecte de activitate diferite s-a creat si AlliedSignal Turbochaging Systems, responsbila de infiintarea AirReserch Garrett si de producerea a turbosuflantei Rajay. AlliedSignal Turbochaging Systems este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de turbosuflante auto pentru toate aplicatiile, cu sediul in USA si fabrici in USA, Europa, China, Brazilia si Romania (aceasta din urma fiind una dintre cele mai moderne investitii ale companiei mama).

Mitsubishi

Suntem mândri să vă anunțăm că începând cu luna Iunie 2016, Turbo Center este distribuitor autorizat pentru turbosuflantele Mitsubishi.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul turbosuflantelor, Turbo Center s-a afirmat pe piața din România prin expertiză, profesionalism și parteneriate de succes. Suntem mândri să vă anunțăm că începând cu luna Iunie 2016, Turbo Center este distribuitor autorizat pentru turbosuflantele Mitsubishi.

Acest lucru atestă dorința noastră continuă de a oferi clienților noștri cele mai bune tehnologii și servicii. În acest sens, Turbo Center oferă turbosuflante originale la prețuri avantajoase alături de servicii complete de recondiționare și reparații.

Echipa noastră de specialiști este preocupată constant de menținerea la nivel înalt a calității produselor, iar parteneriatele de succes sunt o garanție a seriozității și profesionalismului.

Suntem siguri că noul parteneriat cu Mitsubishi va demonstra calitățile pentru care am devenit recunoscuți și vor veni în sprijinul clienților noștri. Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați!