strings.OfferRequestList

strings.OfferRequestListIsEmpty

Majoritatea problemelor care pot surveni in functionarea unei turbosuflante au ca principala cauza o exploatare si intretinere necorespunzatoare a motorului.

Gama de Servicii

O modalitate foarte eficienta de identificare a defectiunilor oricarei turbosuflante o constituie analiza parametrilor de functionare a motorului. Modificarea acestor parametrii poate dezvalui mare parte dintre iregularitatile de functionare ale oricarei turbine auto.

Este recomandat sa apelati la opinia unui specialist inainte de a stabil concluzii referitoare la functionarea turbosuflantei (de exemplu daca turbosuflanta se invarte liber si nu a avut contact cu carcasa, poate fi vorba de alt gen de defectiuni).

Trebuie retinut faptul ca o turbosuflanta nu schimba caracteristicile de functionare ale unui motor, aceasta nefiind o sursa de energie in sine. Singura functie a compresorului este sa furnizeze un volum mai mare de aer comprimat motorului, cu scopul de a asigura o ardere cat mai completa a combustibilului.

Verificarea compatibilitatii dintre turbosuflanta si motor

Intelegerea faptului ca o turbosuflanta este componenta unui sistem complet de operare a motorului si ca nu este mai putin importanta decat arborele cu came al motorului sau pistoanele, este un factor esential in stabilirea si rezolvarea cu succes a problemelor. De asemenea, cunoasterea unor caracteristici de baza ale oricarei turbosuflante poate fi de ajutor in stabilirea defectiunilor acesteia.

La montarea unei turbosuflante se recomanda verificarea compatibilitatii dintre turbosuflanta si motorul dumneavoastra (specificatia sa fie corecta) iar elementele de legatura ale acesteia cu motorul trebuie de asemenea verificate, intrucat in tehnologia de montaj se iau masuri de pozitionare corecta a elementelor turbosuflantei. Controlul starii suprafetelor de legatura este necesar din cauza faptului ca anumite defecte nu sunt vizibile unui ochi neantrenat.

O turbosuflanta nu poate corecta defectiuni sau deficiente in sistemul de combustibil al motorului in cazul filtrelor de aer defecte sau in cazul unor uzuri ale motorului. Astfel, daca un motor cu turbosuflanta are defectiuni si daca turbosuflanta examinata este intr-o stare buna de functionare, remedierea problemelor se va axa pe analiza celorlalte componente ale motorului.

Semnale care pot indica defectiuni ale unei turbosuflante

Printre principalele semnale care pot indica defectiuni ale turbosuflantei se numara:

  • Motorul pierde putere
  • Motorul elimina fum negru
  • Motorul elimina fum albastru
  • Consum mare de ulei
  • Functionare zgomotoasa

Dupa cum se observa, oricare dintre aceste semne poate fi rezultatul unei probleme interne de motor, care poate fi insa independenta de buna functionare a turbosuflantei. Pentru a preveni o demontare inutila a acesteia va punem la dispozitie urmatorul ghid de remediere a problemelor motorului (prin care se stabileste si conditia turbosuflantei).

Lista preturi pentru serviciile de identificare a defectelor pentru turbosuflante

SERVICIUPRET
DiagnozaGratuit

Constatare turbosuflante autocamioane si utilaje, masini agricole (daca se
reconditioneaza turbosuflanta)

Gratuit
Informatii utile pentru intretinere si montaj turbosuflanteGratuit
Set montaj turbosuflante – garnituri si coliere10÷30 euro
Curatare turbosuflante (fara si cu geometrie variabila)35÷55 euro
Reglaj actuator30 euro
Curatare turbosuflante cu geometrie variabila pentru camioane85 euro
Reconditionat turbosuflante clasice autoturisme150÷220 euro
Reconditionat turbosuflante clasice pentru camioane si utilaje agricole220 euro
Reconditionat turbosuflante cu geometrie variabila170÷340 euro

*Preturile afisate sunt informative intrucat costurile de reparatie depind de starea reperelor componente stabilite dupa expertiza.

*Serviciile de reparatii si intretinere prestate depind de contextul concret si de complexitatatea operatiunii.

Contacteaza-ne